Heftruck huren of kopen? Wat heb je nou eigenlijk aan een heftruck?

Heeft u een bedrijf waar u veel zware artikelen moet verplaatsen? Of waar u veel met artikelen op pallets werkt? Dan een heftruck best handig om te hebben, het enige wat u dan nog zelf moet doen is het verplaatsen ervan en het natuurlijk op de heftruck laden. Wellicht heeft u wel is behoefte aan een heftruck of juist helemaal niet? In dit artikel ga ik de mogelijkheden vertellen over hoe u een heftruck aanschaft en wat u er nou echt precies aan zult hebben dan.

Kopen of huren?

Er zijn drie verschillende mogelijkheden om een heftruck aan te schaffen. Om te beginnen kunt u een heftruck huren, zo betaald u voor het gebruik en het opladen van de machine en meer niet. Maar als u de machine voor een erg lange tijd wilt gaan gebruiken is niet aantrekkelijk. U kunt dan een heftruck kopen of leasen. Zo is de machine helemaal voor uzelf en kunt u er voor altijd plezier aan hebben. Maar nu u dit weet en eigenlijk al zeker bent van het nut van een heftruck hoeft u niet meer door te lezen, maar weet u nog niet of het voor uw bedrijf handig kan zijn? Lees dan door!

Wat heeft u aan een heftruck?

Het grootte voordeel natuurlijk van een heftruck is het voorkomen van grote menselijke krachten. Zo kan een persoon veel minder tillen in een keer dan een heftruck, daarnaast is het ook makkelijker voor op langere afstanden. Een heftruck kan je mee rondrijden en spullen oppakken en verplaatsen. Dit kost aanzienlijk minder moeite dan als je het zelf moet tillen. Daarnaast is het een goede investering, omdat het proces van verplaatsen, tillen en transporten veel sneller, makkelijker en effici├źnter gaat. De nadelen zijn er natuurlijk ook, zo kost het natuurlijk geld om te onderhouden en kost het brandstof. Ook kost het enige rijkunsten om het te kunnen besturen. Wat belangrijk is om in uw achterhoofd te houden is om alleen bij leveranciers af te nemen die erkend zijn en ook goed veel aandacht besteed aan de veiligheidsmaatregelen die er benodigd zijn.

Bijkomstigheden

Natuurlijk zijn er nog bijkomstigheden zoals opladers, batterijen en onderdelen. Banden, moeren, bouten en andere benodigdheden voor het onderhouden van de heftruck. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer opzet stukken om artikelen te liften. U moet wel gecertificeerd zijn om een heftruck te mogen rijden, daarnaast moet ook de heftruck zelf gekeurd zijn en ook om de zoveel tijd opnieuw gekeurd worden. Dit om de veiligheid van de bestuurders maar ook diegene die er betrokken zijn te verzekeren.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of producten? Bekijk gerust eens onze website of neem contact op en dan bekijken wij wat we voor u kunnen betekenen. Bij vragen en/of eventuele opmerkingen kunt u gerust contact op nemen en zullen wij u zo god mogelijk helpen of uw vragen beantwoorden.