Welke informatie krijg je bij een kentekencheck

Wanneer je een tweedehandse auto gaat kopen, zijn er een aantal dingen die je moet overwegen. Een daarvan is het doen van een kentekencheck. Omdat een voertuig in Nederland direct gekoppeld is aan een kentekenplaat, krijg je met zo een kentekencheck een heleboel informatie over zo een voertuig. Kentekencheck.net is een van de plekken, waar je zo een kentekencheck kan doen. Welke informatie krijg je allemaal?

Schadeverleden

Een van de eerste dingen die je wilt weten bij het kopen van een tweedehandse auto is, of het enige schade en/of mankementen heeft. Met deze informatie kan je om en bij bepalen wat de auto waard is en of je erin zou moeten investeren of juist niet. Bij het doen van een kentekencheck kom je niet alleen te weten of de auto schade heeft opgelopen, maar ook om wat voor schade het gaat, hoe groot de schade is geweest (in geldwaarde) en wanneer de schade heeft plaatsgevonden. Zo heb je binnen korte tijd een totaaloverzicht van alle opgelopen schade.

Aantal eigenaren

Het aantal eigenaren dat zo een tweedehandse auto heeft gehad, zegt al behoorlijk wat over de huidige staat van de auto. Wanneer een auto bijvoorbeeld in korte tijd een aantal eigenaren heeft gehad, kan dat wijzen op een mankement aan de auto. Bij een kentekencheck kan je ook over deze informatie beschikken. Je krijgt dan te zien hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, hoelang de auto bij zo iemand is gebleven en of de auto voor prive of zakelijke doeleinden werd gebruikt (bijvoorbeeld lease of taxi).

APK historie

Niet minder belangrijk is om te weten of de auto gekeurd en verzekerd is en wanneer deze vervalt. Ook dit wordt bij een kentekencheck vermeld, zodat je het eventueel kan gebruiken bij het onderhandelen over de prijs.

Tot slot

Een kentekencheck uitvoeren bij websites zoals Kentekencheck.net geeft je dus heel wat bruikbare en nuttige informatie over een auto, nog voor je hem gekocht hebt. Houd er wel rekening mee, dat je voor bepaalde informatie een klein bedragje betaalt. Maar dat weegt natuurlijk niet op tegen alle voordelen die je aan zo een kentekencheck hebt.